Vrijwilligers

Vrijwilligersbeleid Emy-Land Christian School

Van vrijwilligers wordt verwacht dat zij zich minimaal 2/3 weken inzetten voor Emy-Land. Tijdens deze vier weken zullen ze genoeg tijd hebben om de school maar ook het dagelijks leven in Kenia te leren kennen en veel nieuwe ervaringen op te doen.

Wat kunnen vrijwilligers verwachten van ons?
Na aankomst op de luchthaven in Mombasa worden ze opgehaald en naar Ukunda gebracht, ongeveer 40 km ten zuiden van Mombasa. Hier bevindt zich de school Emy-Land School

Per week verwachten we de vrijwilligers drie dagen op school, waar ze de lunch mee kunnen eten met de kinderen en de leerkrachten. Het vervoer van en naar school wordt door ons geregeld. Na een schooldag worden vrijwilligers weer opgehaald door de motortaxi, waarna ze hun avond zelf kunnen invullen. Op vrije dagen wordt er geen lunch verzorgd, de vrijwilligers zijn dan vrij om ofwel zelf hun eten te verzorgen ofwel uit eten te gaan in het zeer dichtbij gelegen Diani Beach, waar een grote keuze is uit restaurants in verschillende prijsklassen.

Wat verwachten wij van vrijwilligers?

Van maandag tot en met vrijdag worden de vrijwilligers op school verwacht. ’s Morgens worden ze opgehaald door de motortaxi en veilig bij school afgezet. Op dinsdag is er een gewone lesdag, woensdagmiddag is er sport en op vrijdagochtend is er een weekafsluiting voor de lessen beginnen. Een schooldag begint om 8.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Op vrijdag zijn we iets eerder klaar, rond een uur of 13.30.

Het programma zal in samenwerking met de vrijwilligers worden opgesteld, samen met de leerkrachten en de aanwezige manager. Op deze manier kan er rekening worden gehouden met eenieders talenten en vaardigheden. Op woensdag verwachten we van vrijwilligers dat ze meehelpen met het sportprogramma dat ’s middags plaatsvindt. Denk hierbij aan het organiseren van verschillende spelletjes in groepjes, balspelen en dergelijke. Materialen hiervoor zijn op school beschikbaar, maar natuurlijk kunnen vrijwilligers er ook voor kiezen om zelf materialen aan te schaffen.

Op vrijdag kunnen vrijwilligers zich inzetten tijdens de weeksluiting. Dit kan gebeuren door het vertellen van een Bijbelverhaal of door een Bijbelverhaal uit te beelden. Ook het aanleren van een lied aan de kinderen wordt erg gewaardeerd.

Verder zullen er dagelijks een aantal vaste taken moeten worden uitgevoerd: het schoonmaken van de toiletten en de compound, het helpen in de keuken en het helpen met nakijkwerk in de klassen.

In heel Kenia hebben de scholen over het algemeen vakantie in de maanden april, augustus en november – december. Dit is nooit precies de hele maand en de data verschillen altijd iets. Ruwweg hebben we in april en augustus 3 weken vakantie. De vakantie aan het einde van het jaar is de grote vakantie. Deze begint meestal rond half november en duurt 6 weken. De eerste week van januari begint het nieuwe schooljaar, dan gaat iedereen weer naar school.

De kledingvoorschriften op Keniaanse scholen zijn vrij strikt. Iedere vrijwilliger wordt verzocht om op school altijd schouders en knieën te bedekken, dat wil zeggen geen kleding te dragen waarin te veel zichtbaar is. Binnen Emy-Land is het voor vrouwen verplicht om een rok of jurk te dragen op school. We willen alle vrijwilligers vriendelijk verzoeken om hier respectvol mee om te gaan.

Inbreng.
Van vrijwilligers wordt een inbreng gevraagd van €1000,-
Deze inbreng zal geheel besteed worden aan de school en het onderwijs van de kinderen.

Schoolvakanties in Kenia 2017

7 april t/m 2 mei

5 augustus t/m 5 september

27 oktober t/m jan 2018